Discuția publică “Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova” pornește de la faptul că exprimarea de gen este un construct social și este de fapt o prestație prin care se formează identitea de gen a persoanei. Invitații și invitatele vor povesti despre experiențele lor de exprimare a genului în Moldova. Scopul discuției este de a explora masculinitățile și feminitățile acceptate pentru anumite corpuri și pedepsirea exprimării acestor caracteristici atunci când ele nu corespund așteptărilor societății de a fi echivalente cu sexul biologic.

Invitații și invitatele evenimentului sunt trei persoane care locuiesc în Moldova și care își trăiesc viața ca persoane trans, queer și gender non-conformiste. Ele au povestist cum navighează într-o societate patriarhală ca cea din Moldova, unde rolurile și identitățile de gen sunt strict prescrise și deseori impuse. Invitata specială a evenimentului este Tiffany Richards, bursieră originară din SUA.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.

Privesc.eu:https://www.privesc.eu/Arhiva/67088/Discutie-publica–Masculinitati-si-feminitati–Exprimare-de-gen-in-Moldova-
Curaj.TV: https://curaj.tv/reportaj/masculinitati-si-feminitati-discutiepublica/

You May Also LIKE

Marș Feminist: NU înseamnă NU

În societatea noastră deseori "Nu" este interpretat ca "Da", fetele fiind educate de mici să…
read article

Primul Festival Feminist din Moldova

De ce avem nevoie de un festival “feminist”? Festivalul Feminist 2017 a fost un proiect…
read article